Koncepce sidecarcrossových motocyklů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Sidecarcross je v České republice úspěšnou a pro diváky i závodníky atraktivní motoristickou disciplínou. Je to sport v České republice ryze amatérský, finančně nenáročné terénní okruhy pro motokros jsou na mnoha místech. Cílem práce je představit zájemcům současnou techniku v sidecarcrossu a seznámit je s pokusy o další vývoj v tomto odvětví motoristického sportu, umožnit jim, aby na závodech byli poučenými diváky. Práce také může posloužit začínajícím jezdcům, kteří většinou používají repasované ojetiny ze zahraničí.
Sidecarcross is a successful and an attractive motorsport discipline in Czech republic, both for spectators and for competitors. In Czech republic, this sport is purely amateur, inexpensive off-road motocross circuits are in many places. The goal of the thesis is to introduce contemporary sidecarcross machinery to the readers, apprise them of attempts to further develop this racing industry and enable them to be knowledgeable spectators at the races. The thesis can also be useful to novice racers, which usually use refurbished used machinery from abroad.
Description
Citation
TOBIÁŠ, M. Koncepce sidecarcrossových motocyklů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student přednesl komisi prezentaci své závěrečné práce a správně odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: Jaký z parametrů kromě výkonu a hmotnosti ovlivňuje jízdní vlastnosti? Zodpovězeno. Jaké je porovnání dvoutaktního a čtyřtaktního motoru pro použití v sidecarcrossových motocyklech? Student se v tematice orientoval a objasnil problematiku. Jaký je rozdíl mezi použitím olovnatých a bezolovnatých benzínů? Proč se dnes nepoužívají? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO