Návrh řízení závodního vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá konstrukčním návrhem systému řízení vozidla Formula Student. Vedle konstrukce mechanismu řízení bylo také navrženo vhodné umístění volantu, s ohledem na dosáhnutí dobré ergonomie řidiče. Do celkové konstrukce jsou začleněny nové prvky, jako je hřeben řízení a rychlospojka volantu. Pro návrh komponent byly použity výpočtové simulace s využitím metody konečných prvků.
This bachelor’s thesis deals with design of single-seated Formula Student vehicle steering system. Besides the design of steering system, the right position of steering wheel was choosen, regarding to ideal ergonomy conditions. New components like steering rack and steering wheel quickrelease was integrated to the steering assembly. For design of components, simulation with finite elements method was used.
Description
Citation
HLAVÁČ, M. Návrh řízení závodního vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací, zadáním, cíli práce a metodami pomocí, kterých cílů dosáhnul. Následně odpověděl na otázky oponenta. V diskuzi k bakalářské práci odpovídal na následující otázky: - jaká je hmotnost celého systému řízení - o kolik je řízení lehčí než v předchozí generaci vozu Formule Student - jaká je bezpečnost daného řízení - bylo testováno více variant převodu řízení
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO