Hodnocení finanční situace podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá sestavením návrhů na zlepšení finanční situace podniku. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na aktuální finanční situaci podniku a poskytnout podniku efektivní návrhy na zlepšení finanční situace. Finanční situace bude určena zejména prostředkem finanční analýzy, respektive ukazateli, které finanční analýza nabízí. První část práce je teoretická, druhá je analytická a třetí je návrhová. V teoretické části uvedu základní informace o finanční analýze, potřebných dokumentech, a objasním všechny aplikované ukazatele. V analytické části nejprve představím vybraný podnik, uvedu o něm základní informace a dále bude analytická část věnována aplikaci finanční analýzy na podnik s vyuţitím ověřených metod a postupů. Následně navrhnu řešení pro zlepšení finanční situace podniku.
This thesis deals with proposing proposals to improve company's financial situation. The aim is to provide a comprehensive overview of the current financial situation and give the company effective proposals to improve the financial situation. The financial situation will be determined by the means of financial analysis or indicators which financial analysis offers. The first part is theoretical, second is analytical and the third are the proposals. In the theoretical part I am mentioning the basic information about the financial analysis, necessary documents, and I will explain all the indicators applied. In the analytical part as first I will introduce the selected company and then I will provide basic information about the company and the rest of the analytical section is devoted to the application of financial analysis on the company using proven methods and procedures. In the end I will propose solutions to improve company's financial situation.
Description
Citation
PENČÁKOVÁ, N. Hodnocení finanční situace podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Ing. Ladislav Žalio (místopředseda) Ing. Miloš Grásgruber, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Monika Hodinková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Otázky vedúceho: nezadáno Otázky oponenta : zodpovězeno Doc. Brychta: Jaký je vývoj poptávky po produktech společnosti? Do jakej míry je využita stávající výrobní kapacita? Dr. Hodinková: Má společnost dostatek zakázek? Jaký je stav poptávky? Dr. Karas: Zabývala jste se analýzou vnějšího prostředí ? Srovnala jste výsledky s oborem či konkurenci? Omezovala jste při aplikaci modelu IN05 hodnoty úrokového krytí, tak jak je doporučeno autory modelu? Ing. Žalio: Jak hodnotíte situaci podniku jako celku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO