Návrh senzorové sítě pro monitoring osob a věcí v budově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem bezdrátové senzorové síti (WSN) pro monitorování pohybu osob a věcí v budově. Práce se věnuje problematice lokalizace a sledování objektu v senzorových sítích a implementaci lokalizačních algoritmů do senzorových uzlů. Práce dále obsahuje popis požadavku na senzorovou sí?ť. Tyto požadavky pak tvoří základ pro samotný návrh. Hardwarová část sítě je tvořena senzorovými uzly IRIS firmy Crossbow. Práce obsahuje popis vlastností těchto uzlů. Další část práce tvoří návrh propagačního modelu a návrh lokalizačního algoritmu. V práci je též popsána komunikace v síti. Práce také obsahuje praktickou realizaci navržené sítě, lokalizačního systému a jeho otestování. V práci je přiloženo CD s plánem rozmístění senzorových uzlů v programu AutoCAD a se zdrojovými kódy vytvořených aplikací.
This thesis describes the design of wireless sensor network (WSN) for monitoring of people and objects in a building. The work deals with issues of localization and tracking in sensor networks and algorithm implementation to sensor nodes. It also contains a description of the aplication requirements. These requirements form the basis for the proposal. The hardware part of the network consists of sensor nodes IRIS from Crossbow company. The work describes the properties of these nodes. Next part deals with of propagation model and design of the localization algorithm. The paper also describes the communication in the network. The thesis also includes a practical realization of the proposed network, the localization system and its testing. In the work is included a CD with the building schematic in AutoCAD and with source code of created applications.
Description
Citation
ZÁDĚRA, Z. Návrh senzorové sítě pro monitoring osob a věcí v budově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) Ing. Petr Vychodil (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Kolik kotvících uzlů je minimálně nutných pro určení polohy v 2D a v 3D prostoru? Řešili jste právní dopady? LU faktorizace probíhá na kterém mikroprocesoru? Kde se používala tato technologie dříve?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO