Telový dizajn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Dlhodobou témou môjho umeleckého záujmu je pokus o prepojenie športu s umením prostredníctvom skúmania ľudského tela a pohybu. V bakalárskej práci nadväzujem na svoje predošle diela a snažím sa ďalej rozvíjať túto myšlienku. Zaoberám sa v nej športom ako očistným rituálom a pracujem s potom ako fenoménom fyzickej aktivity. Nachádzam pôvab v tejto telesnej tekutine a využívam ju v komerčnej hladine. Použitím potu vytváram unikátne potlače na tričká a prezentujem ich pomocou webovej stránky vytvorenej práve na túto príležitosť.
The long-term topic of my artistic interest is an attempt to link sport with art by examining the human body and movement. In this bachelor thesis, I build on already existing work and I further develop this idea. I deal with a sport as a cleansing ritual and I focus on a sweat as a phenomenon of physical activity. I find grace in this body fluid and I use it on a commercial level. Using the sweat, I create a unique T-shirt design and I present it through a website created just for this event.
Description
Citation
BOBÁKOVÁ, N. Telový dizajn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
prof. akad. soch. Tomáš Ruller (předseda) Mgr. Slavomír Krekovič, Ph.D. (člen) akad. soch. Martin Zet (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) doc. MgA. Milan Houser (člen) doc. MgA. Marian Palla (člen) Mgr. Barbora Šedivá, Ph.D. (člen) doc. MgA. Filip Cenek (člen) Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. (člen) MgA. Jennifer Helia De Felice, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO