Zkušební FM vysílač řízený rezonátorem SAW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem FM vysílače s rezonátorem SAW. Teoreticky rozebírá vlastnosti mikrofonu, oscilátorů a vhodný výběr antén, kde rozebírá jejich výhody a nevýhody. Vysílač disponuje elektretový mikrofonem. Pro jeho zesílení je využit předzesilovač OPA134. Dále se práce zabývá realizací oscilátoru, jehož výstup je následně zesílen pomocí monolitického výkonového zesilovače a přiveden přes RF filtr na anténu.
This thesis describes design of FM transceiver with SAW resonator. Theoretically analyzes properties of microphone, oscillator and choosing of fitting antenna where it's analyses theirs strong and weak sides. Transceiver has electret microphone. Signal from microphone is amplified by preamplifier OPA134. Further this paper contains oscillator build which output is amplified by monolithic power amplifier and routed through RF filter to antenna.
Description
Citation
POKORNÝ, J. Zkušební FM vysílač řízený rezonátorem SAW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hozman, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO