Chráněná kompenzace a kompenzační filtry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je čtenáře seznámit s teoretickým a praktickým návrhem filtračně-kompenzačního zařízení. V teoretické části je popsána problematika kompenzace jalového výkonu a filtrace vyšších harmonických složek. Jsou zde popsány jednotlivé metody i provedení kompenzace a filtračně-kompenzačních zařízení. V praktické části je teoretického základu využito k realizaci laboratorního modelu filtračně-kompenzačního zařízení pro přesně specifikovanou zátěž s přesně specifikovanými požadavky. Na modelu je možno vidět význam filtrace vyšších harmonických složek za pomocí jednoduchého ručního přepojování jednotlivých filtrů.
The aim of this work is to acquaint the reader with the theoretical and practical design filtration-compensation device. The theoretical part describes the problems of reactive power compensation and harmonic filtering components. There are described various methods and implementation of compensation and filtration-compensation devices. In the practical part is the theoretical basis used for the realization of a laboratory model of filtration-compensation device for precisely specified load with precisely specified requirements. In laboratory model can be seen meaning of filtering harmonics by using of simple hand switching individual filters.
Description
Citation
URANT, T. Chráněná kompenzace a kompenzační filtry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-10
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma: Chráněná kompenzace a kompenzační filtry. Student odpověděl na otázky oponenta. Doplňující otázku položil doktor Topolánek na uplatnění výsledného zařízení. Student otázku odpověděl s pomocí vedoucího. Dále se doktor Topolánek ptal na vnitřní zapojení zařízení a zátěž. Student na otázku odpověděl částečně. Doktor Skala měl dotaz na zkreslení průběhu proudu uvedeného v práci a jeho výpočet. Na výpočet student neodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO