Laserová zbraň a terč pro trénink sportovní střelby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá kompletním návrhem několika modulů pro elektronickou simulaci sportovní střelby s důrazem na co nejvyšší podobnost se střelbou z klasických mechanických zbraní, na multifunkčnost výsledného zařízení a na co nejnižší cenu. Jádrem simulace je laserový vysílač ve zbrani a fotosenzitivní přijímač v terči. Výběr vhodného fotosenzoru je jedna z podstatných částí práce. Řízení obstarává skupina mikrokontrolérů. Finální verze systému poskytuje střelcům několik typů zpětné vazby od signalizace zasaženého místa terče pomocí LED, přes zobrazování výsledků na displejích a zvukové signály až po vyhodnocování údajů pomocí počítače.
This work deals with complete design of a system for simulating shooting sport. Key aspects of the design are similarity with shooting from classic mechanical weapons, multifunctionality of the system and costs. The core of the simulation is a laser transmitter in the weapon and a photosensitive receiver in the target. One of the key part of this thesis is choosing the most suitable photosensor. The final version of the system is controlled by a group of microcontrollers and provides several types of feedback. For example lighting the place that has been hit with LED, sound signals, displaying shooting results, or evaluating them with a computer.
Description
Citation
POLOCH, M. Laserová zbraň a terč pro trénink sportovní střelby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) Ing. Ondřej Frantík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky oponenta k obhajobě: Doplňující otázky komise: 1. Na jakém principu jsou simulováni protihráči?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO