Testování funkce synchro-check vývodové ochrany

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje testování automatického fázování za pomoci terminálu točivého stroje REM 545 firmy ABB a jeho funkce synchro-check zkušebním přístrojem CMC 256+ firmy OMICRON, kterým jsou simulovány parametry sítě a alternátoru. Nejprve jsou nastíněny základní principy fázování a jejich podmínky. V následujících kapitolách je popsáno vytvoření konfigurace, příprava testovacího přístroje a provedení testu. Závěrem je vytvořen návrh testu v reálném provozu.
This thesis is oriented on testing of automatic synchronizing with the help of the machine terminal REM 545 by ABB and its synchro-check function by CMC 256+ tester by OMICRON, where network and alternator parameters are simulated. Basic principles of phasing and phasing conditions are briefly mentioned. Creation of configuration, tester preparing and test execution are described in following chapters. Test of real use is suggested at the end.
Description
Citation
CEKL, J. Testování funkce synchro-check vývodové ochrany [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací s názvem Testování funkce synchro-check vývodové ochrany. Posudek vedoucího práce i oponenta přečetla doc. Orsagová. Student správně odpověděl na otázky oponenta. Ing. Ptáček položil otázku, kde student získal hodnoty reakčního času (student to získal v manuálu) a doplňující dotaz na to, jestli souhlasí reálná a referenční hodnota reakčního času. Student výsledky předvedl ve své prezentaci. Ing. Ptáček doporučil studentovi do budoucna lépe interpretovat podstatné informace a výsledky práce. Doc. Orsagová položila doplňující dotaz ohledně práce motoru v generátorovém a motorovém režimu. Student uvedl, že to špatně převzal z literatury a věta je nesprávná. Doc. Baxant položil otázku ohledně měření napětí ochranou, jaká je vzorkovací frekvence a jaký je převodník pro převod napětí. Student se vzorkovací frekvencí nezabýval. Student na otázku ohledně převodníku napětí odpovídá nesamostatně a otázku doc. Baxanta nezodpověděl správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO