Nové laboratorní úlohy se systémovou elektroinstalací Foxtrot

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem bakalářské práce jsou nové laboratorní úlohy se systémovou elektroinstalací Foxtrot od společnosti Teco a.s. Práce nejprve uvádí do problematiky inteligentních systémů pro rodinné domy – stručně popisuje historii, jejich vlastnosti a topologii. Následuje část se základními informacemi o systému Foxtrot – o skladbě, funkcích a možnostech komunikace daného systému. Pro aplikaci nových úloh byla nutná konstrukce laboratorních panelů – proces konstruování, všechny použité komponenty a rozpočet jsou předmětem další kapitoly. Laboratorní úlohy jsou tvořeny v softwaru Mosaic – s jeho vlastnostmi seznamuje a prvotním nastavením provází jedna z kapitol. Stěžejní částí práce jsou dvě laboratorní úlohy, z nichž první vede k naprogramování ovládání pro žaluzie, topení, chlazení a spínání pomocí bezdrátových tlačítek RFox a druhá má za cíl vytvořit obvody pro spínání a stmívání kanálů RGB LED pásků, které jsou ovládány přes webové stránky.
The bachelors thesis deals with laboratory exercises based on wiring system created by Foxtrot Company Teco. In the first part, the work briefly introduces the reader with issues of dealing with intelligent systems for houses, properties, topology and last but not least history of such systems. The following chapter involves a characteristic information regarding the abovementioned Foxtrot system – namely composition, function and communication. In order to ensure that the laboratory exercises are feasible a construction of laboratory boards was carried out and. The next sections of the thesis involve process of construction of such laboratory boards, description of all used components and the entire budget. The laboratory exercises are created in the Mosaic software. How to initially set up the software and certain basic information regarding its properties is contained within another chapter. The uppermost parts of the thesis are two laboratory tasks. The first one solves a programming of blinds, heating, cooling and switching of wireless buttons RFox. The other laboratory task aims to create circuits for switching and dimming channels of RGB LED strips which are controlled via the website.
Description
Citation
MATOUŠ, M. Nové laboratorní úlohy se systémovou elektroinstalací Foxtrot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen)
Date of acceptance
2016-06-09
Defence
Student představil svou bakalářskou práci na téma Nové laboratorní úlohy se systémovou elektroinstalací Foxtrot. Vedoucím práce byl Dr. Bátora, oponentem práce Ing. Kubec. Oponent práce hodnotil bakalářskou práci velmi kladně a ve svém posudku měl doplňující dotaz na použití konkrétního modulu. Student dotaz zodpověděl bez námitek členů komise. Také Dr. Bátora vyzdvihoval dobrou kvalitu práce i přístup studenta při zpracování. Doc. Mastný měl doplňující dotaz na rychlost přenosu dat, na který student reagoval bez výhrad. Dotaz na vlastní spotřebu použitých modelů student také zodpověděl kvalifikovaným odhadem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO