Automatizované testování robotickým manipulátorem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá automatizováním testovacích procedur software pomocí automaticky řízeného robotického manipulátoru. Práce stanovuje požadavky na počáteční podmínky testů, jejich průběh a způsob vyhodnocení výsledků. Dále popisuje testované prostředí YSoft SafeQ a multifunkční tiskárny, na kterých se daný software využívá. V práci jsou navrhnuty algoritmy pro řízení manipulátoru a získávání výsledků ze snímacích zařízení. Dále jsou popsány vlastní navrhnuté knihovny pro vytvoření rozhraní mezi testovacím prostředí a testovacím nástrojem. Při realizování testů je využito prostředí Robot Framework, v němž jsou navrhnuty testovací plány, které jsou následně realizovány na vzdáleném zařízení pomocí testovacího rozhraní Atlassian Bamboo.
This bachelor thesis concerns about automation of testing procedures using automaticaly controlled robotic manipulator. Thesis defines requirements of prerequisites, testing procedures and evaluation of results. Testing environment YSoft SafeQ as well as multifunctional printers are described. Algorithms for manipulator control and extracting results from sensors are designed. Testing libraries, created to serve as an interface between testing environment and the testing tools are described. Tests are designed in Robot Framework where test plans are created and executed by a remote machine using test environment Atlassian Bamboo.
Description
Citation
PERNIKÁŘ, A. Automatizované testování robotickým manipulátorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO