Model majáku s fotovoltaickým napájením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit se s principem fotovoltaického jevu a fotovoltaických panelů a následně na tyto témata provést teoretický rozbor. V druhé části projektu je úkolem provést teoretický návrh modelu majáku a s použitím informací o fotovoltaice získaných v první části. A na závěr navržený model fyzicky zrealizovat. Umístění fotovoltaických panelů vyžaduje správné naplánování orientace a sklonu položení s přihlédnutím k měnícímu se úhlu dopadajícího světla tak aby bylo ve výsledku po celou dobu roku co nejefektivnější.
The aim of this thesis is to aquire and present the knowledge about the principles of the photovoltaic effect and panels and then discuss a theoretical analysis about these two topics. Task of the second part in this project is to design a theoretical model of a lighthouse, using pieces of information about photovoltaics which were acquired from the first part. And in the end physicaly realize designed model. In order to reach the best possible level of effectivity over the whole year, correct planning of the orientation and angle of placement while taking into consideration the movement of the sun is required before positioning the photovoltac panels.
Description
Citation
DVOŘÁK, A. Model majáku s fotovoltaickým napájením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (místopředseda) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Uvažoval jste i reálné počasí (zataženo, bouřka, déšť) a vliv na funkci modelu? Jaká úroveň byla zvolena úroveň osvětlení pro sepnutí model? Co největší přínos bakalářské práce? Jaká přípravek byl použit pro testování elektronické části? Jak byl integrován obvod pro hlídání úrovně nabití akumulátorů v modelu? Z jakého důvodu byl zvolen použitý typ mikrokontroleru Arduino? Jaké je kritérium pro sepnutí nabíjení akumulátorů? Je funkce stmívání řešeno dvouúrovňově 0 a 1 nebo spojitě?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO