Pojezdové a zvedací zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem této práce je provést konstrukční návrh a výpočet manipulačního prostředku k přepravě vrtulníku firmy Bell mezi přistávací plochou a místem uskladnění. V první části je provedena rešerše se všeobecným přehledem výrobců, kteří se zaobírají výrobou stejného či podobného zařízení. Dále je uveden rozbor použitelných mechanizmů pro manipulaci s vrtulníkem z hlediska konstrukce a celkové shrnutí některých výrobců. V druhé části je proveden návrh, potřebné výpočty, technická a výkresová dokumentace.
The main objective of this work is to design and calculation of handling means for transporting the Bell helicopter between landing area and the storage place. The first part is a literature search with a general overview of producers who are preoccupied with producing the same or similar equipment. Below is an analysis of the applicable mechanisms for handling the helicopter in terms of structure and a summary of some manufacturers. In the second part the design, calculations, technical and design documentation.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, M. Pojezdové a zvedací zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Leopold Hrabovský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Vaverka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička (člen) Ing. Jan Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO