Rám valníkového přívěsu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá napěťovou analýzou tandemového valníkového přívěsu TVL10. První část práce se věnuje popisu přívěsů a jejich částí. Druhá část představuje a hodnotí výsledky měření zrychlení a vibrací působících na přívěs a především se zabývá konkrétním rámem tandemového přívěsu. Je zde obsažena analýza stávající konstrukce, návrh úprav a napěťový výpočet a zhodnocení nově navržené konstrukce rámu. Diplomová práce je vytvořena ve spolupráci se společností PANAV, a.s.
This thesis deals with stress analysis of tandem platform trailer TVL10. The first part is devoted to description of trailers and their parts. The second part presents and evaluates the results of measuring acceleration and vibration of the trailer, and it describes the concrete chassis of a tandem trailer. There is included an analysis of the existing structure, design modifications and stress calculation and evaluation of newly designed chassis structure. The thesis is developed in cooperation with PANAV, a.s.
Description
Citation
HUF, J. Rám valníkového přívěsu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student seznámil odbornou komisi se svojí diplomovou prací (zadání, cíle, řešení, výsledky a závěr). Následně zodpověděl otázky oponenta uvedené v Oponentském posudku. Další doplňující otázky k diplomové práci byly: - Vysvětlete jednotku zmíněnou v diplomové práci u nárustu tlaku. - Popište zatížení u stávajícího rámu. - Jaký je rozdíl mezi přívěsem a návěsem? - Jaká může být maximální délka soupravy? - Jak je držena náprava? - Co je to panhartská tyč?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO