Vývoj a implementace testovací jednotky pro malosériovou výrobu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vývojem testovací jednotky pro malosériovou výrobu. V rešeršní části jsou představeny principy testování, také jsou zde diskutovány různé způsoby realizace testovacích konektorů a volba řídicí platformy. Práce dále popisuje návrh hardwarového zapojení a mechanické konstrukce. Výsledkem této práce je zařízení realizované dle návrhu popsaného v práci. Při provozu testovací jednotky nebyla nalezena žádná významná závada a byla ověřena její spolehlivost a plná funkčnost. Součástí práce je i popis realizace softwaru v jazyce Python.
The goal of the master´s thesis is to design testing unit for small batch production. The background research part introduces testing principles, we are also discussed different ways of realization of testing connectors and choice of control unit. The work also describes the design of the hardware wiring and mechanical design. The result of this thesis is a device implemented according to the proposal described in the work. No significant fault was found during operation of testing unit, which verified its reliability and full functionality. The work also includes a description of the software implementation in Python.
Description
Citation
KOLOMAZNÍK, V. Vývoj a implementace testovací jednotky pro malosériovou výrobu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student v presentaci představil odborné komisi svou diplomovou práci. Po presentaci byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce a student odpověděl na položené dotazy oponenta a posléze i ostatních členů komise týkající se podstaty řešení DP. Komise velice kladně hodnotila praktickou náročnost i realizaci, která vyústila k průmyslovému využití řešení. I z důvodu kvality prezentace hodnotila jeho práci i celou jeho obhajobu jako výbornou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO