Návrh vyhřívaného atypického stolu pro 3D tiskárnu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předložená diplomová práce se zabývá návrhem atypického vyhřívaného stolu pro FDM 3D tiskárnu. Jsou představeny nejčastěji používané způsoby vyhřívání, z nich je vybrána varianta stolu realizovaná rezistory. Dále jsou diskutovány tři způsoby rozmístění rezistorů na ploše základní desky. Ty jsou namodelovány v programu Autodesk Inventor Professional 2016 a exportovány do programu Autodesk Fusion 360, kde jsou provedeny výpočty MKP. Optimální varianta je vyrobena a otestována. Výsledky testování jsou porovnány s výsledky tepelných simulací v programu Autodesk Fusion 360.
This diploma thesis deals with an atypical heated bed for FDM 3D printer. It presents the most commonly used ways of heating and the chosen variant of the heated beds are realized by powerful resistors. There are also discussed three ways of placement of resistors on the desktop motherboards that are modeled in Autodesk Inventor Professional 2016 and exported to Autodesk Fusion 360, where FEM calculations are made. Optimal alternative is made and tested. The test results are compared with the results of thermal simulations in Autodesk Fusion 360.
Description
Citation
STRNAD, J. Návrh vyhřívaného atypického stolu pro 3D tiskárnu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Petr Navrátil (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaký jiný materiál by bylo možné použit pro výrobu desky? 2. Přibližte izolaci vyhřívané a nevyhřívané desky. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO