Využití bezpečnostního PLC pro řízení plynových hořáků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem teto diplomové práce je bezpečnost při řízení plynových hořáků. Cílem je plně automatizovat systém plynových hořáků pomocí bezpečnostního řídicího systému (Fail-Safe PLC) tak, aby se rizika snížila na minimum. Jelikož je kladen velký důraz na bezpečnost, v úvodní části jsou probírané české normy a to, co je spojeno s bezpečností pro řídicí systémy. Tento projekt je realizován ve spolupráci s firmou ElektroMAR a. s., zabývající se průmyslovou automatizací.
The topic of this diploma thesis is the safety of a gas burner control. The aim is to fully automate the system by using a gas burner safety control system (Fail-Safe PLC) so as to reduce to minimum the risks. Because great emphasis is placed on safety, so Czech standards and what is connected with safety control systems are discussed. This project is implemented in cooperation with industrial automation company ElektroMAR a. s.
Description
Citation
PETR, V. Využití bezpečnostního PLC pro řízení plynových hořáků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Maliňák (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta . 1) Jakým způsobem souvisí BMS systém se systémem SIL 2? 2) Jak se nazývá systém, který má každý prvek dvakrát zálohovaný? 3) Bylo zařízení testováno v praxi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO