Kotle pro vytápění rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje problematice kotlů na kapalná paliva pro vytápění rodinných a bytových domů do 200 kW. Úvodní část práce se zabývá rozdělením a vlastnostmi kapalných paliv. Je zde provedena rešerše vzniku a zpracování základní suroviny na výrobu kapalných paliv – ropy. Tato část je zaměřena především na topné oleje. V druhé části práce je provedena rešerše kotlů vhodných pro domácí vytápění. Je popsána jejich energetická bilance, specifika a přehled typů kotlů na kapalná paliva. V poslední části je proveden a popsán porovnávací výpočet ekonomické vhodnosti aplikace vybraných typů kotlů.
This bachelor thesis is focused on topic cover liquid fueled boilers with power up to 200 kW used for the heating family house and block of flats. Distribution and characteristics of liquid fuels, formation and processing of oil as raw material in liquid fuel production is reviewed in the introduction. First part of this thesis is mainly focused on heat oils. Boilers applicable to house heating, theirs energetic score and specificity and types of liquid fueled boilers are reviewed in second part. In the last part of this thesis is maked a calculation and shows comparative economical computation of convenient types of boiler application.
Description
Citation
KOLÁŘ, J. Kotle pro vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) Ing Jiří Pospíšil, PhD (místopředseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Pavlů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO