Recyklace plastů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Plasty se díky svým vlastnostem jako je pevnost, trvanlivost, univerzálnost a relativně nízká cena těší velké oblibě. Neustále se zvyšujícím množstvím přispívají ke vzniku odpadů. Nejčastějším způsobem likvidace odpadů je skládkování, což je vzhledem k dlouhé životnosti plastů nežádoucí a velmi závažným problémem pro životní prostředí. Bakalářská práce se zabývá využitím druhotných surovin získaných z polymerního odpadu. Velké množství vznikajícího polymerního odpadu může být vhodně navrženou metodou zpracováno k výrobě paliva, úpravě asfaltových směsí a k vyztužení betonu. Jednotlivé metody jsou rozebrány a uvedeny jejich výhody a nevýhody.
Plastic materials thanks to their properties like strength, durability, versatility and relatively low cost has gained this much popularity. With their constantly increasing amounts contribute to the waste. Most frequent method of waste disposal is landfill, which is due to plastic’s durability undesirable and causes serious problem for the environment. This bachelor thesis focuses on the use of secondary raw materials obtained from polymer waste. Large amounts of generated polymer waste can be appropriately designed methods processed to produce fuel, to modify asphalt mix and to reinforce concrete. Different methods are analyzed and their advantages and disadvantages are shown.
Description
Citation
LASOTA, O. Recyklace plastů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (člen) Ing. Libor Válka, CSc. (člen) prof. Ing. Martin Trunec, Dr. (člen) doc. RNDr. Karel Obrtlík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO