Identifikace a hodnocení chyb na výrobní lince a jejich prevence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na popis a použití metody FMEA v průmyslovém podniku. Významnými kroky DP jsou: vytvoření znalostní databáze možných funkcí, vad a opatření pro minimalizaci rizik výskytu vady (detekce, prevence), hodnocení vad pomocí Paretovi analýzy a ověření vytvořeného template na konkrétním projektu.
This master’s thesis is focused on description and application of the FMEA method at the manufacturing company. The thesis is based on important steps such as introducing a knowledge database of all possible functions, failures, and countermeasures to minimize risks of a failure occurrence (detection, prevention), a failure assessment by Pareto analysis, and verification of the introduced template by a real project.
Description
Citation
ŠURÝN, M. Identifikace a hodnocení chyb na výrobní lince a jejich prevence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (místopředseda) doc. Ing. Augustin Görög, Ph.D. (člen) doc. PhDr. Martina Rašticová, Ph.D. (člen) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2012-06-22
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co jsou to v IQ-RM revizní stavy a k čemu slouží, podle čeho se stanovují jejich časy? 2. Jak je definován u navržené struktury význam vady a z jakého důvodu? 3. Která část práce byla zpracovávána zcela samostatně a která ve spolupráci s firmou a pracovníky? 4. Parettova analýza, na co se používá a jak se vyhodnocuje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO