Analýza a optimalizace pneumatického systému závodního pneumobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá teoretickým návrhem nového pneumatického systému, který by měl vést ke zvýšení výkonu a spotřeby závodního pneumobilu Blowfish. Po teoretickém návrhu se zabývá jeho analýzou a to jak nového pneumatického obvodu, tak i starého pneumatického obvodu. Završením této práce bude účast na závodech se zmíněným pneumobilem v maďarském Egeru. V první části je popsán současný stav pneumobilu, soutěž a její pravidla. Dále jsou detailně popsány pneumatické prvky, které jsou použity na pneumobilu. Druhá část obsahuje měření, která ověřují efektivitu nového pneumatického obvodu.
This thesis deals with the theoretical design of the new pneumatic system, which should lead to increased performance and fuel racing pneumobilu Blowfish. After the theoretical proposal deals with the analysis of both the new pneumatic circuit, and the old pneumatic circuit. The culmination of this work will be participating in the competition with the pneumobil in Hungary, Eger. The first part describes the current state pneumobilu contest and its rules. Further there are described in detail pneumatic elements that are used to pneumobilu. In the second part contains measurements that verify the effectiveness of the new pneumatic circuit.
Description
Citation
NAVRÁTIL, L. Analýza a optimalizace pneumatického systému závodního pneumobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Dvořáček, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Strecker, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO