Volba formy podnikání z pohledu daně z příjmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaobírá výběrem vhodné formy podnikání pro konkrétní společnost na základě výše zdanění příjmů. Pro porovnání jsou vybrány tři formy obchodních korporací a varianta podnikání fyzické osoby. Představen je také konkrétní podnikatelský subjekt a následně propočítány výše daně z příjmů pro vybrané varianty. V závěru jsou výsledky vyhodnoceny a navržena nejvýhodnější forma.
The bachelor's thesis is focused on the choice of the apropriate form of business for the particular company based on the amount of income tax. Three types of business corporations and natural persons' business form are chosen for the comparison. The particular business subject is presented and the values of income tax for each form are interpreted. The results are analyzed and the best form is suggested.
Description
Citation
OSIČKA, J. Volba formy podnikání z pohledu daně z příjmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. (předseda) Ing. Jiří Ficbauer, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
otázky vedoucího práce: odpovězeno otázky oponenta: odpovězeno doc. Hromádka: Nebylo by pro společníky výhodnější, z pohledu odvádení daní a pojistného, zaměstnat se ve společnosti než současný stav, kdy dochází k dvojímu zdanění při výplate podílu na zisku? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO