Elektronové strukturní vzorce Tvorba e-learningových studijních materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na výuku elektronových strukturních vzorců pomocí e-learningu. Studijní materiál je vytvořen aplikací Macromedia Flash a je určen převážně pro studenty prvního ročníku Fakulty chemické Vysokého učení technického v Brně. Tento materiál je rozdělen do dvou částí. V první části je pomocí několika kapitol stručně vysvětlena problematika tvorby elektronových strukturních vzorců, druhá část je zaměřena na testování znalostí, které si studenti osvojili v části první. Součástí zadání bakalářské práce bylo i vytvoření obsáhlé databáze elektronových strukturních vzorců, která umožní studentům procvičení této stěžejní chemické problematiky. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na e-learning jako moderní výukovou metodu, je zde ve stručnosti pojednáno o programu Macromedia Flash a dále slouží jako návod pro práci se studijním materiálem.
This bachelor thesis is dedicated on education of Lewis formula by e learning. Study material is created by application Macromedia Flash and is dedicated mainly for students in the first year of Faculty of Chemistry of Brno University of Technology. This material is separated into two parts. In first part are briefly explained problems of Lewis formula at several chapters. Second part is focused on testing of knowledge acquired in first part. As part of a submission, was also to create database of Lewis formula which help students to practice this important chemical problems. The theoretical part of the bachelor thesis is focused on e-learning as a modern education method. Also, there is briefly mentioned a program Macromedia Flash. And finally, the bachelor thesis serves as a manual for work with a study material.
Description
Citation
NOVÁKOVÁ, K. Elektronové strukturní vzorce Tvorba e-learningových studijních materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Bakalářská práce se zabývala přípravou softwaru pro výuku tvorby elektronových struktur používaných v e-learningu. Prezentace byla ilustrativní a přednesená s dostatečnou jasností. Na dotazy oponentky odpovídala správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO