Návrh marketingových aktivit pro zvýšení povědomí o podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh marketingových aktivit vedoucích ke zvýšení povědomí o firmě FlixBus GmbH v České republice. V této práci je provedena analýza současné pozice podniku v ČR vzhledem k situaci v oblasti cestování a vzhledem k ostatním konkurentům. Práce je rozdělena do tří částí. První část, teoretická, definuje mezinárodní marketing a mezinárodní prostředí jako takové. Dále jsou popsány jednotlivé marketingové kanály, které se používají v moderních, rychle se rozvíjejících společnostech. Analytická část se zaměřuje na zjištění aktuální situace podniku na trhu. V poslední části jsou uvedena konkrétní marketingová opatření, která by mohla vést ke zvýšení povědomí o společnosti a v konečném důsledku i k růstu podílu na novém trhu.
This thesis focuses on designing marketing activities in order to raise the awareness of the company FlixBus GmbH in the Czech Republic. The situation of this company in comparison to other competitors and the travel market in general will be analysed in this paper. This thesis is divided into three parts. The first part defines marketing and concentrates on the theoretical aspects of international marketing and different techniques used in different countries. Furthermore, several marketing channels will be described, which nowadays are often used in fast growing companies. The analytical part focuses on the current position of the company in these particular markets. In the last part, several marketing strategies will be proposed, which would raise awareness and increase the share in the new market.
Description
Citation
POTSCH, R. Návrh marketingových aktivit pro zvýšení povědomí o podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Krejčíř, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-20
Defence
Oponentka: Jak se firma připravuje na vstup nové konkurence (firma Hellö) na český trh? Dr. Krejčíř: Spolupráce s jinými firmami - již byli potenciální partneři osloveni? Nastavení cen/kvality ve srovnání s konkurencí. Řidiči - budou čeští zaměstnanci, jaké budou mzdy? Dr. Pavláková Dočekalová: Náklady na autobus a služby na určité trase.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO