Analýza a optimalizace zdanění osoby samostatně výdělečně činné a společnosti s ručením omezeným

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá analýzou zdanění fyzických a právnických osob, konkrétně osoby samostatně výdělečně činné a společnosti s ručením omezeným. Práce je zaměřena hlavně na daň z příjmů fyzických a právnických osob a zhodnocení výhod a nevýhod těchto forem podnikání. Cílem práce je porovnat vybrané formy podnikání z hlediska zdanění, popř. i z jiných hledisek, a doporučit budoucím podnikatelům, která forma je z těchto hledisek výhodnější.
Bachelor thesis analyzes the taxation of natural and legal persons, specifically the self-employed and limited liability company. The work is mainly focused on the income tax of natural and legal persons and evaluation the advantages and disadvantages of these types of businesses. The aim is to compare selected forms of business in terms of taxation, respectively from other terms, and recommend future entrepreneurs which form from these aspects is better.
Description
Citation
BROTHÁNKOVÁ, E. Analýza a optimalizace zdanění osoby samostatně výdělečně činné a společnosti s ručením omezeným [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Sedláček, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Hořický (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Otázky vedúceho: zodpovězeno Otázky oponenta: zodpovězeno Doktor Ptáček: U jakého dalšího pojištění musí povinně zamestnavatel platit pojistné? (Zákonné pojištení odpovědnosti zaměstnavatele) Doc. Sedláček: Jestliže by ste podnikala, uplatňovala by ste výdaje nebo paušál?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO