Analýza ekonomických dat obce Kobylnice s využitím statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je analýza hospodaření obce Kobylnice. V úvodní teoretické části jsou popsány základní teoretické informace o obcích a o hospodaření obcí a základní poznatky o finanční analýze a statistických metodách. V praktické části je provedena analýza hospodaření obce Kobylnice, a to zejména pomocí statistických metod – analýzou časových řad a regresní analýzou. Poslední část obsahuje návrhy na změny v hospodaření obce.
The subject of this thesis is the economy analysis of the village Kobylnice. In the first theoretical part will be describe the basic facts about municipalities, economy of the municipalities, financial analysis and statistics methods. In the practical part will be analyzed economic of the village Kobylnice, especially with statistic methods – time series and regression analysis. The last part deals with suggestions to improve economic of village.
Description
Citation
ULBRICH, M. Analýza ekonomických dat obce Kobylnice s využitím statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (místopředseda) Ing. Josef Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Otázky vedoucího: Zodpovězeny. Otázky oponenta: Zodpovězeny. Ing. Helena Hanušová, CSc.: Jak jsou zachyceny změny ve způsobu financování obcí, způsobu vedení účetnictví a způsobu rozšiřování kompetencí - došlo ve zkoumaném období let 2010-2015 ke změnám v těchto oblastech výrazně ovlivňujících trend? Proč jste u obce, která má 90 % svých příjmů z rozpočtového titulu, počítal likvidity a odvolával se na kladný výsledek hospodaření? K čemu slouží výpočet zadluženosti u obce? Skutečnost srovnáváte s plánem, nebo s rozpočtem? V práci uvádíte, že s plánem. Na str. 80 doporučujete nárůst daně z němovitostí, jaký by takové opatření mělo dopad na obyvatelstvo? Zodpovězeno částečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO