Netizens

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Jedná se o interaktivní instalaci ve které jsem zaměřil na sociální síť Twitter, kde detekuji klíčové slovo Refugees. Jakmile se toto slovo objeví v nějakém komentáři na Twitteru, ihned je převedeno do reálného prostředí, stane se tak, že virtuální slovo dostane podobu fyzického aktu. Konkrétně spuštění spouště u dětské stříkací pistole, která vystříkne vodu na protější rostlinu, kterou tak zavlaží. Zamýšlím se tak nad otázkou do jaké míry ovlivňuje a formuje naše uvažování struktura a možnosti internetu, na který jsme neustále napojeni. Součástí instalace je také 3D animace se surreálně abstraktním příběhem o idealisticky nacionálním smýšlení. O pocitu nejistoty, zmatenosti v globální propasti a ztrátě postoje k zásadním problémům formující naše okolí. Animace je realizována v 3D softwarech.
This is an interactive installation in which I focused on the social network Twitter, where i detect the keyword Refugees. If this word appears in a comment on Twitter, immediately it is transformed to the real environment. It becomes, that the word gets from virtuality to physical act. Specifically starts triggers at Children's Spray Gun. The gun splashed the plant in front of it, also it waters the plan. I consider the question, to what extent influences and shapes on our thinking structure has the Internet, to which we are constantly connected. Part of the installation is also a 3D animation, with surreal conceptualy story about national thinking. About the sense of insecurity, cunfusion in the global divide and losing of positions on critical issues shaping our surrounding. Animation is realized in 3D software.
Description
Citation
TEJML, L. Netizens [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
prof. akad. soch. Tomáš Ruller (předseda) Mgr. Slavomír Krekovič, Ph.D. (člen) akad. soch. Martin Zet (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) doc. MgA. Barbora Klímová, ArtD. (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) doc. MgA. Milan Houser (člen) doc. MgA. Marian Palla (člen) Mgr. Barbora Šedivá, Ph.D. (člen) doc. MgA. Filip Cenek (člen) Mgr. Markéta Žáčková, Ph.D. (člen) MgA. Jennifer Helia De Felice, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO