Měření a analýza vysokootáčkového motoru s klecovým vinutím

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá seznámením se s klasickými asynchronními a vysokootáčkovými motory, jejich konstrukcí a principem. Jsou zde také popsány konstrukční zvláštnosti vysokootáčkového motoru a také porovnání ztrát mezi oběma motory. Dále je pak na základě výrobní dokumentace proveden zjednodušený výpočet zadaného asynchronního motoru. Analytický výpočet je proveden i v programu RMxprt po nastavení všech požadovaných parametrů motoru. Součástí bakalářské práce je i experimentální měření na laboratorním vzorku pro ověření požadovaných vlastností.
The thesis is focused on familiarization with classical asynchronous and high-speed motors, their construction and principle. There are also described constructional peculiarities of the high-speed motor and comparison of losses between both motors. Then, on the basis of production documantation a simplified calculation of the particular asynchronous motor is made. Analytical calculation is also made in RMxprt program after setting of all given parameters of the motor. Experimental measurment upon the laboratory sample for the verification of given qualities is also embodied in the bachelor thesis.
Description
Citation
KACZMARCZYK, R. Měření a analýza vysokootáčkového motoru s klecovým vinutím [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Bakalářská práce je věnována měřením a analýze vysokootáčkového motoru s klecovým vinutím. Obhajoba práce je na slušné úrovni, prezentace je logicky členěna. Student se vyjadřuje srozumitelně a svoje téma pěkně vysvětluje. Student odpovídá na dotazy komise a vysvětluje cíle a výstup své bakalářské práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO