Zdroje malého výkonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V teoretické části jsou popsány různé typy DC/DC měničů, které patří mezi nejznámější. Jsou to měniče s jedním akumulačním prvkem, snižující a zvyšující neinvertující měnič, invertující měnič se společnou tlumivkou a Čukův měnič. Druhá část práce se zabývá samotným návrhem a realizací dvou zadaných zdrojů malého výkonu. Jsou zde popsány dvě hlavní navržené součástky pro každý obvod. Dále se práce věnuje vytvoření schémat a desek plošných spojů v programu Eagle. Závěrem je uveden postup při pájení součástek na vyrobenou desku plošných spojů.
In the theoretical section describes the different types of DC / DC converters, which are among the best known. It's a drive with one storage element, decreasing and increasing non-inverting converter, an inverting converter with a common choke and Čuk’s changer. The second part deals with the actual design and implementation of the two input sources for low power. Here are described two main components designed for each circuit. Furthermore, the work to create schematics and PCB in Eagle. Finally, learn how to solder components on the PCB made.
Description
Citation
KOTÁSEK, O. Zdroje malého výkonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student obhajoval svoji bakalářskou práci s názvem „Zdroje malého výkonu“. Student v rámci práce pouze realizoval plošné spoje. V práci chybí rozbor obvodového řešení, student vůbec nechápe, jak dané obvody pracují a jaký je jejich smysl. Student prezentuje pouze schémata a desky plošných spojů, které zrealizoval. Nevysvětluje však jak daná zapojení fungují. Samotné jádro práce je řešeno pouze na jedenácti stranách. Student není schopen vysvětlit, na jakém principu prezentovaná zapojení fungují. Nedokáže vysvětlit funkci snižujícího měniče. komise se shodla, že jednotlivé body zadání nejsou v práci řešeny v rozsahu požadovaném na bakalářskou práci.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO