Komunikační technologie a mise New Horizons k Plutu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je ukázat, jaké komunikační technologie se používají v misi New Horizons k Plutu, poskytnout stručný popis cílů misi a položit důraz na schopnost posílat signály na velké vzdálenosti. Tato práce se také zabývá popisem a významem vědeckého zařízení v kosmické sondě. Dále následuje informace o přenosu dat a navigačním systému planetární sondy. Také jsou zmíněné účinnost využití Ka frekvenčního pásma a modernější technologie.
The aim of this work is to show what communications technology is used in the New Horizons mission to Pluto, provide a brief description of mission’s objectives and emphasize the ability to transmit signals over long distances. This work also deals with the description and the importance of scientific equipment in the spacecraft, followed by information about data transmission and the navigation system of the planetary probe. The relevance and effectiveness of using the Ka frequency band and more modern technologies are also mentioned.
Description
Citation
YARKINA, D. Komunikační technologie a mise New Horizons k Plutu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
doc. PhDr. Milena Krhutová, Ph.D. (předseda) PhDr. Milan Smutný, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Pavel Sedláček (člen) PhDr. Ludmila Neuwirthová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (člen) prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (člen) M. A. Kenneth Froehling (člen) Mgr. Petra Zmrzlá, Ph.D. (člen) Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Studentka prezentovala velmi dobře práci a zodpověděla pohotově kladené dotazy. Obsahově i formálně je práce pozoruhodná.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO