Návrh synchronního motoru pro lanovku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem synchronního motoru s permanentními magnety pro přímý pohon horské lanovky. Práce je členěna do čtyř částí, nejprve byla provedena literární rešerše dané problematiky, dále je stručně popsána teorie synchronních strojů s elektromagnetickým buzením a synchronních strojů s permanentními magnety. Třetí částí je analytický návrh motoru s výkonem 630 kW a otáčkami 22 min-1. Poslední částí je srovnání analytického návrhu se simulacemi v RMxprt a Maxwell 2D.
Subject of this thesis is design of permanent magnet synchronous motor for direct drive of a cableway. The thesis consists of four parts, first part is the literature research, in next part there is a basic theory of synchronous machines with electromagnetic excitation and permanent magnet synchronous machines. Third part is the analytic design of the motor with performance 630 kW and speed 22 min-1. The last part is the comparison of analytic design and simulations in RMxprt and Maxwell 2D.
Description
Citation
ZÁŠKODNÝ, J. Návrh synchronního motoru pro lanovku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Bakalářská práce je věnována problematice návrhu synchronního motoru pro lanovku. Prezentace je na dobré úrovni, student seznámil členy komise s náplní a výstupem své bakalářské práce. Otázky od oponenta byly zodpovězeny. Komise hodnotí studenta na výbornou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO