Frekvenční obsah elektrokardiografických záznamů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá měřením a popisem elektrokardiografických záznamů lidského organismu a frekvenční analýzou elektrografických záznamů izolovaného králičího srdce. Popisuje fyziologickou stavbu srdce s následným měřením a zpracováním jeho elektrické aktivity. Cílem práce bylo zpracovat naměřené signály v programu MATLAB a provést frekvenční analýzu s následným vyhodnocením.
This bachelor thesis deals with measuring and description of ECG signal of the human body and frequency analysis of EG of isolated rabbit hearts. It describes the physiological structure of heart with subsequent measuring and processing of the electrical activity. The goal was to process gathered signals data in MATLAB and to use frequency analysis with evaluation.
Description
Citation
JORDÁNOVÁ, I. Frekvenční obsah elektrokardiografických záznamů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen) Mgr. Veronika Bulková, Ph.D., MHA. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Schwarz se zeptal co jste v signálech filtrovala a proč ? Jaké jste použila filtry? Dr. Bulková se zeptala zda snímání sigálů bylo bipolární nebo unipolární ? Ing. Sekora se zeptal proč jste použila tak nízkou frekvenci dolní mezní frekvenci ? Doc. Kolářová pro sledování vlivu elektrod na frekvenční složky jste použila průběh elektrogramu, existuje nějaká jiná možnost zjištění vlastností elektrod ? Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO