Návrh datových sítí menšího rozsahu s pokročilými službami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je obeznámit se s problematikou návrhu podnikové sítě a typickými síťovými službami, které jsou v těchto sítích požadovány. Tato práce obsahuje základní popis hierarchie sítě a síťových prvků. Zároveň definuje jednotlivé síťové služby a jejich použití. V druhé části práce je naznačen postup při návrhu podnikové sítě a implementace služeb. Dále práce popisuje reálný návrh laboratorní úlohy a její praktickou realizaci. Součástí práce je i podrobný návod k vypracování laboratorní úlohy.
The main objective of this thesis is to get acquainted with the field of designing professional data networks and with typical network service required at these networks. A basic description of network hierarchy and of network elements is part of this thesis. At the same time, individual network services and their usage are defined. At the latter part of the thesis there is a suggestion of design creation steps and of service implementation. Further on, the thesis describes a real design of a laboratory task and it’s practical implementation. Detailed guidelines how to complete a laboratory task are part of this thesis.
Description
Citation
VANĚK, J. Návrh datových sítí menšího rozsahu s pokročilými službami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mašek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Vlček (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Kromě oponentských otázek, které byly dostatečně zodpovězeny žádné další nebyly komisí položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO