Nabíjecí systém v automobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá rozborem nabíjecího systému v automobilu. Jsou zde popsány hlavní prvky této obvodové soustavy, se zaměřením na automobilové alternátory. Byla objasněna funkce jednotlivých částí alternátoru a porovnání dnes nejvíce využívaných druhů automobilových alternátorů. Velká část práce je věnována rozboru a inovaci v oblasti ztrát, které určují účinnost stroje. Závěrem byl proveden analytický výpočet zadaného třífázového alternátoru.
This Bachelor thesis analyzes recharging systems in automobile. It explains main components of electric circuit used in automobile alternators, functions of each part of the alternator, comparison of the most common types of alternators. Main focus is to analyze and inovate the area of power losses, which determines the efficiency of each type. Final part of this thesis describes the analytical calculation of a three-phase generator.
Description
Citation
KOVAČÍK, L. Nabíjecí systém v automobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Jan Knobloch, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student prezentoval bakalářskou práci na téma „Nabíjecí systém v automobilu“. Na úvod student seznámil komisi s elektrickým systémem elektromobilu – akumulátor, rotor. Poměrně detailně popsal princip funkce a konstrukci alternátoru. Závěrem seznámil komisi s postupem analytického výpočtu a s výsledky práce. Otázky od oponenta student zodpověděl. V následující diskuzi student reagoval na položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO