Převod standardu IEC 61850 na komunikační protokol ModBus

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá popisem komunikačního protokolu ModBus používaného v dřívějších i nynějších rozvodnách vysokého napětí. Dále popisem IEC 61850, který standardizovala komunikační protokol pro většinu výrobců rozvodných zařízení, typu ABB, Siemens a jiné. Dále je uveden popis řídicího systému COM600, který umí převádět mezi různými protokoly. Následně má proběhnout vývoj zařízení, které umožní převádět mezi těmito protokoly.
This work describes the modbus communication protocol used in earlier and recent medium voltage switchgears. It also describes the IEC61850, a communication standard for most of the switchgear manufacturers as ABB, Siemens and others. It further describes the station automation gateway COM600, which is capable of conversion between many communication protocols. And finaly in this work you can find the concept of a device which is capable of conversion from IEC61850 to Modbus.
Description
Citation
ŠIKULA, J. Převod standardu IEC 61850 na komunikační protokol ModBus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Libich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Kolik je připojitelných ochranných terminálů k PLX-81-MNET? Jaký maximální počet signálů je převodník schopen zpracovat? Jak často se aktualizují data? Jakou funkcí se vyčítají data z MODBUS? Student seznámil zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO