Simulátor procesoru s operací dělení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá numerickou integráciou a operáciou delenia. Najskôr je čitateľ oboznámený s numerickým riešením diferenciálnych rovníc s operáciou delenia pomocou Taylorovej rady. Ďalej je vysvetlený princíp delenia v hardvéri algoritmom SRT a je predstavený návrh sériovo-paralelného a paralelného deliaceho integrátora v pevnej rádovej čiarke. Praktickým cieľom práce je implementácia paralelného deliaceho integrátora a vytvorenie programového simulátora tohoto integrátora.
This work deals with numerical integration and division operation. The reader is acquainted with the numerical solution of differential equations using division by the Taylor series. Next is explained the principle of SRT division in hardware and introduction of draft of design series-parallel and parallel division integrator in fixed point arithmetic. The practical aim of this work is implementation parallel division integrator and development of a software simulation of this integrator.
Description
Citation
MATEČNÝ, F. Simulátor procesoru s operací dělení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Porovnejte počet operací Vámi navrhovaného integrátoru využívajícího numerické integrace pomocí metody Taylorovy řady 4. řádu např. s běžně používanými metodami Runge-Kutta 4. řádu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO