Animovaný 3D model

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tvorbou trojrozměrného animovaného modelu. Jedná se o model kulečníkového stolu a vizualizaci pohybu koulí po jeho povrchu. Cílem práce je řešení pohybu koulí pomocí metod počítačové simulace. Tato práce obsahuje souhrn fyzikálních jevů pro popis pohybu koulí. Dále jsou v práci charakterizovány animační a simulační techniky využité pro tvorbu animovaného modelu. Je zde popsán software, který umožňuje vytvoření trojrozměrného modelu a taky jeho animaci a interakci s uživatelem. Druhá část práce popisuje tvorbu simulačního modelu a programu pro vizualizaci výsledků. V závěru jsou obsaženy grafy popisující chování koule v rámci experimentů se simulačním modelem.
This  thesis  deals  with  production  of  three-dimensional  animated  model. Thesis is about model of billiard table and visualization of balls motion on its surface. Using simulation methods to solve the problem of balls motion is the goal of this work. This thesis contains summary of physical phenomena which describe the ball motion. There are also animation and simulation techniques which are used to create a model involved in this work. This thesis also deals with description of software, which can be used to create a three-dimensional model, animation and define user interaction. The second part of thesis describes how simulation program and visualization application was made. In the end, there are charts which describe ball behaviour involved in this work.
Description
Citation
KONEČNÝ, K. Animovaný 3D model [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jaká je rychlost výpočtu simulace? Jak se změnil simulační model pohybu koule oproti Vaší bakalářské práci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO