Zobrazení volumetrických dat ve webovém prohlížeči

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práca skúma možnosti zobrazovania akcelerovanej 3D grafiky v okne webového prehliadača. Konkrétne sa zaoberá zobrazením medicínskych volumetrických dát. Zameriava sa na využitie algoritmu ray casting, jeho kvalitu a možnosti realistického zobrazovania. Jedným z cieľov bolo vytvorenie aplikácie, ktorá prezentuje možnosti zobrazenia trojrozmerných volumetrických dát vo webovom prehliadači, s využitím technológie WebGL. Implementácia algoritmu je v jazyku JavaScript a na prácu s 3D grafikou je využívaná knižnica three.js.
This thesis discusses rendering capabilities of web browsers of accelerated 3D scene rendering. It specifically deals with direct volumetric medical data visualization. It focuses on the usage of ray casting algorithm, its quality and its realistic rendering options. One of the goals was to create an application that demonstrates the ability to render three-dimensional volume data in a web browser using WebGL. The application is written in JavaSript and its 3D rendering core uses the Three.js library.
Description
Citation
FISLA, J. Zobrazení volumetrických dat ve webovém prohlížeči [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (člen) Doc. RNDr. Pavel Matula, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře. Otázky u obhajoby: Na obrázku 6.7. není úplně zřejmé, které detaily se ztrácí. Které to jsou? Bylo by možno prezentovat například s označením a/nebo zvětšením kritického místa? V tabulce 6.4. je prezentováno vyhodnocení rychlosti na datech "Noha" a "Hlava". Jedná se o data s typickou velikostí ve srovnání s tím, co se používá v praxi? Nebo jsou běžně užívané modely větší či menší? Počítač, který jste používal v testech je spíše "silnější než obvyklý". vyhodnocoval jste i na slabším počítači? Pokud ano, s jakým výsledkem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO