Autonomní programátor mikroprocesorů AVR s ethernetovou konektivitou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem semestrálního projektu je seznámení se s problematikou programování mikropočítačů AVR firmy Atmel, seznámení se s protokolem SD/MMC karty, navrhnutí vhodného řešení pro ethernetové připojení pro konstrukci autonomního programátoru mikroprocesorů AVR s ethernetovou konektivitou.. První část práce se zabývá problematikou teorie programování pamětí mikropočítače. Nejrozšířenějším způsobem je metoda sériového programování přímo v aplikaci, vžila se pro to zkratka ISP. Tento způsob programování poskytuje uživateli jednoduchou a rychlou obsluhu. Konstrukce autonomního programátoru je koncipována právě pro tuto ISP metodu. Programátor bude schopný si binární soubory pro cílové obvody stáhnout ze sítě Internet a mít je uložené na 2 GB flash paměti. Z tohoto důvodu se práce dále zabývá teoretickými znalostmi pro práci s SD/MMC a souborovým systémem FAT16. Poslední část se zabývá praktickým návrhem a konstrukcí autonomního programátoru. V přílohách semestrální projektu jsou výstupy potřebné pro zhotovení konstrukce a těmi jsou schematická dokumentace elektrického zapojení obvodu programátoru, deska plošného spoje, rozpiska použitých součástek.
he main purpose of this semestral thesis is to get to know programming of Atmel AVR microcontroller, working with SD/MMC cards, working with ethernet (TCP/IP) to create a standalone programmer of AVR microcontroller with ethernet connectivity. The first part deals with the questions of programming theory of memories inside microcontrollers and description of programming algorithm. The most used programming method is called „In System Programming“ - ISP. This method provides easy and fast manipulaton. Concept of this programmer is designed for this ISP method. In this thesis is too explain how to work SD/MMC card and file systém FAT16. This knowledges are necesary to store binary program inside standalone programmer. In final part and in attachments there is hardware design, electrical scheme, bill of materials, printed circuit board.
Description
Citation
VERNER, L. Autonomní programátor mikroprocesorů AVR s ethernetovou konektivitou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Petra Lambertová (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Jakým způsobem bude postupovat SW vytvořeného zařízení při vložení datové karty, jež neobsahuje žádný souborový systém? Napájení je pouze externí? Lze vidět na displeji stahované soubory? K čemu bude možno zařízení využít? Jak je zajišťována komunikace s FTP serverem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO