Aplikace svítivých diod v osvětlovací technice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce pojednává o základních principech LED zdrojů a jejich napájení, charakteristice těchto zdrojů ve vztahu k aplikaci ve svítidlech, dále pak o možnostech aplikace\break v praxi a ekonomickému přínosu LED technologie. K tomuto tématu je čerpáno z převážně internetových zdrojů a to proto, že výrobci a distributoři osvětlovací techniky na bázi LED jako jsou například firmy Osram, Siteco, Philips, Bergquist, Cree, LEDfield a další poskytují na svých internetových stránkách dostatečné množství katalogů s technickými parametry, ale i příklady aplikací jejich svítidel.
Bachelor's thesis deals with basic principles of Light-Emitting Diodes, their supplying, characterization of these light sources in relation to application in luminaires, possibilities of application in standard practice and economical contribution of LED technology. It's mainly drawn from internet sources to this topic because manufacturers and distributors of lighting technology like Osram, Siteco, Philips, Bergquist, Cree, LEDfield and other companies provide a lot of catalogs with technical parameters and examples of applications on their webs.
Description
Citation
KOLÁŘ, P. Aplikace svítivých diod v osvětlovací technice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Žaneta Eleschová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentoval svoji bakalářskou práci a v diskuzi odpověděl na některé položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO