Rekonstrukce zachycené komunikace na platformě iOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V dnešnej dobe nám naše mobilné zariadenia spolu so sociálnymi sieťami umožňujú byť kedykoľvek v spojení s našimi priateľmi a rodinou. Zároveň avšak môžu byť využité aj v spojení s kriminálnou aktivitou. Táto práca sa preto zaoberá rekonštrukciou komunikácie iOS aplikácií Google Hangouts, Twitter a Facebook Messenger pre potreby forenznej analýzy, pričom najväčší dôraz sa kládol na schopnosť obnovy ich chatovej komunikácie. Ďalej taktiež popisuje implementáciu rozšírení nástroja Netfox Detective umožňujúcich rekonštrukciu tejto komunikácie.
These days our mobile devices along with social networks are giving us an opportunity to be in touch with our friends and family at any time. Howerver they could be also used for criminal activity. This thesis therefore deals with reconstruction of communication of the iOS applications Google Hangouts, Twitter and Facebook Messenger for use of forensics analysis with the main focus on an abillity to recover their chat communication. Later it also deals with the implementation of Netfox Detective tool extensions, allowing the reconstruction of this communication.
Description
Citation
LETAVAY, V. Rekonstrukce zachycené komunikace na platformě iOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: V rámci práce ste spracoval modul na rekonštrukciu protokolu SPDY. Vývoj tohoto protokolu bol však zastavený v prospech protokolu HTTP/2. Aká je aktuálna a predpokladaná budúca využívanosť tohto protokolu? V práci ste popisoval podvrhnutie certifikátov v systéme iOS po Jailbreaku. Skúmal ste možnosti podvrhnutia aj v systéme bez týchto úprav? Vaše zadanie hovorí o rekonštrukcii komunikačných nástrojov na platforme iOS. Prečo ste sa teda v práci vôbec nevenoval komunikačnému nástroju iMessage, ktorý je pre túto platformu špecifický?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO