Nástroj pro automatické testování produktů SITOP PSU8600 a SITOP UPS1600

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací systému pro automatizované testování. Předmětem testování jsou zařízení, která podporují průmyslový komunikační standard Profinet. Systém zahrnuje prostředí umožňující simulaci průmyslového síťového provozu a nástroj sloužící k testování Profinet aplikace. Testované produkty jsou SITOP PSU8600 a SITOP UPS1600. V práci je čtenář obeznámen se základy softwarového testování a technologie Profinet. Tyto znalosti jsou využity v návrhu a implementaci systému. Hlavním cílem práce je usnadnění a urychlení testování zmíněných produktů.
This bachelor's thesis deals with analysis, design and implementation of an automated test system. The testing is targeted on devices that support industrial communication standard Profinet. The system contains environment for simulation of industrial network traffic and tool that serves to test of Profinet application. Tested products are SITOP PSU8600 and SITOP UPS1600. The reader is introduced to basics of software testing and Profinet technology. The knowledge gathered is used in design and implementation of the system. The main goal of thesis is to make testing of the mentioned devices easier and faster.
Description
Citation
SLOVÁČEK, J. Nástroj pro automatické testování produktů SITOP PSU8600 a SITOP UPS1600 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Jak dlouho trvá jeden testovací cyklus nějakého vyvíjeného produktu? Tzn. produktu, který již existuje, ale je stále ve vývoji. Po implementaci Vašeho systému k jaké časové úspoře došlo?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO