Rekonstrukce dat z poškozeného CD/DVD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá rekonstrukcí dat z poškozených CD/DVD. Cílem práce je napsat aplikaci, která bude schopna z obrazového vstupu (naskenované fragmenty disku) získaného optickým/elektronovým mikroskopem přečíst bitový stream. Práce se také věnuje způsobu uložení dat na disku, procesu přípravy jednotlivých vzorků CD a DVD a jejich skenování. Dále je v práci popsán algoritmus vytvořeného software, jeho testování a výsledky.
This bachelor thesis deals with the reconstruction of data from a damaged CD/DVD. The aim is to create an application which will be able to get a bitstream from an image (scanned fragments of a disc) acquired by an optical or electron microscope. This thesis also examines a data representation on the disc, process of preparation of specimens of CD and DVD and scanning of these specimens. The algorithm of the created software, its testing and results are described in this thesis as well.
Description
Citation
JAROLÍM, J. Rekonstrukce dat z poškozeného CD/DVD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Časová náročnost pořizování snímků datového nosiče elektrickým mikroskopem je zřejmá. Pokud by ale byl pořízen snímek celého nosiče, jak dlouho by pak trvalo čtení dat z něj Vámi vytvořeným software?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO