Ukládání a vyhledávání rozsáhlých slovníkových databází pro mobilní zařízení na platformě Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá studií ukládání slovníkových dat ve formátu LMF a práci s nimi . Analyzuje možnosti zpracování souborů XML , ve kterých data LMF obvykle bývají uložené . Práce hodnotí existující formy řešení na platformě Android. Předkládá vlastní řešení v podobě Android aplikace , které vychází z navrženého datového a funkčního modelu . Implementace se soustřeďuje na vyřešení problémů spojených s vyhledáváním víceslovných spojení a kontextových příkladů použití a vytvoření jednoduchého grafického rozhrání vhodného na zobrazování výsledků vyhledávání . Práce hodnotí dosažené výsledky na základě testů vykonaných na reálných uživatelích .
This work studies persisting of dictionary data in LMF format and means of working with it. It analyses options for parsing XML files in which the LMF data is usually stored. This work evaluates existing solutions on the Android platform. It presents its own solution in form of an Android application which is based on presented data and function models. Implementation is focused on resolving problems of multi-word expression searching, context example searching and creation of simple graphical user interface suitable for displaying search results. This work evaluates achieved results based on tests performed on real users.
Description
Citation
KRŠKA, M. Ukládání a vyhledávání rozsáhlých slovníkových databází pro mobilní zařízení na platformě Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Proč jste nevyřešil i překlad opačným směrem (z češtiny do angličtiny) a co by bylo potřeba udělat pro jeho vyřešení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO