Konfigurace OpenWRT systému pomocí protokolu NETCONF

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je konfigurace platformy OpenWrt s využitím protokolu NETCONF. Na komunikaci pomocí protokolu NETCONF byly použity stávající nástroje ve formě knihovny libnetconf a sady nástrojů Netopeer. Implementační část se zabývá vývojem modulů na konfiguraci systému a síťových rozhraní.
The aim of this thesis is OpenWrt platform configuration using the NETCONF protocol. Existing tools such as libnetconf library and Netopeer toolset were used for the communication using the NETCONF protocol. Implementation part deals with the development of modules for system and network interfaces configuration.
Description
Citation
NAGY, P. Konfigurace OpenWRT systému pomocí protokolu NETCONF [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Plánujete nasadit systém konfigurace na OpenWrt směrovače v nějaké reálné síti? Případně kde? Dokázal byste srovnat výkonově, ale i paměťově náročnost konfigurace pomocí webového serveru na zařízení a vzdálené konfigurace pomocí protokolu NETCONF?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO