Novostavba rodinného domu Brno - Mokrá Hora

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh a vypracování studie a projektu pro provádění stavby pro rodinný dům s provozovnou v lokalitě Brno Mokrá Hora. Provozovnu tvoří výdejní místo pro online obchod. Budova sestává z polozapušťeného suterénu jednoho nadzemního podlaží. Bude sloužit jako trvalé bydlení pro čtyřčlennou rodinu a pracoviště pro dva zaměstnance. Stěny bude tvořit vápenopískové zdivo s kontaktním zateplovacím systémem ETICS, stropy budou železobetonové a střecha plochá vegetační. Součástí návrhu je také parkoviště pro dva osobní automobily a jedno lehké užitkové vozidlo. Zajímavost řešení spočívá ve výškové poloze střechy, nachází se totiž v úrovni místní komunikace. Projekt pro provádění stavby byl zpracován v programu AutoCAD, studie a vizualizace pomocí programů ArchiCAD a Artlantis 5.
The subject of this bachelors thesis was to design a single-family house in Brno Mokrá Hora and process the study and the design documentation for this house. Part of it will serve as permanent housing for a 4 member family and the second part as a distribution point for an online shop with 2 employees. The walls will consist of sand-lime bricks with an additional contact thermal insulation system ETICS, the ceiling will be reinforced concrete constructions and the house will have a walkable flat green roof. Part of the documentation is also the modification design of the surrounding terrain and the design of the car park for 2 cars and 1 light commercial vehicle. An interesting design choice is the height level of the roof, which is situated in the same level as the local road. Design documentation was processed using the program AutoCAD, the study and the visualization using both ArchiCAD and Artlantis 5.
Description
Citation
ČERNÝ, D. Novostavba rodinného domu Brno - Mokrá Hora [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO