Určení geotechnických a geologických charakteristik vybraných zemin a stanovení jejich vhodnosti pro zakládání staveb v Lískovci u Koryčan

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je zhodnotit vlastnosti zeminy v dané lokalitě Českého masívu jako základovou půdu. Průzkum se zabývá geomechanickými vlastnostmi, v rámci možností i vlastnostmi hydrogeologickými. První úkol je rešeršní činnost studované lokality, následuje průzkumná činnost, při které získáme vzorky, které analyzujeme v laboratoři a na základě těchto výsledků navrhneme vhodný způsob založení.
Aim of this bachelor thesis is determination characteristics of soil from selected location in Czech Massif and determine its sustainbility for foundation construcion, survey is aimed at geotechnical characteristics but also hydrological characteristics if underground water will be reached. First objective is search activities of geology destription in selected location followed by survey activities and taking soil samples, which we analyze in laboratory and we suggest appropriate type of founding construction based on results.
Description
Citation
KRÁLÍK, M. Určení geotechnických a geologických charakteristik vybraných zemin a stanovení jejich vhodnosti pro zakládání staveb v Lískovci u Koryčan [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO