Využití penetračních zkoušek při návrhu plošných základů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá principem a prováděním penetračních zkoušek a vyhledáním postupů využívajících pro návrh a posouzení plošných základových konstrukcí jejich výsledky. Účelem práce je porovnání návrhu plošné základové konstrukce pomocí konvenčních metod a výpočtových metod založených na využití penetračních zkoušek. V rámci projektu TA04031092 - Interpretace a korelace dynamické a statické penetrační zkoušky, jsem zpracovával data, na základě kterých jsem sestavil a otestoval korelační vztahy mezi soudržností jílovitých zemin a penetračním odporem pro lokalitu Brna a jeho okolí.
The bachelor´s thesis focuses on the principle and implementation of penetration tests and search procedures using the test results of penetration test for design of shallow foundations. The purpose of this work is to compare the design of sallow foundations using conventional methods and computational methods based on the use of penetration tests. In the project TA04031092 – interpretation and correlation of dynamic and static penetration test, I worked with data on which I assembled and tested correlations between cohesion of clays and penetration resistance for the region and around Brno.
Description
Citation
BASTL, J. Využití penetračních zkoušek při návrhu plošných základů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO