Návrh AC jako účinného nástroje výběru personálu ve finanční instituci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem této práce je navrhnout Assessment Centre jako účinný nástroj výběru na pozici osobní bankéř ve finanční instituci. Teoretická část se zabývá obecným popisem procesu získávání a výběru pracovníků a popisem metody Assessment Centre. Efektivita této metody je porovnána s ostatními metodami personálního výběru. Je zde popsáno jaké jsou možnosti využití této metody a jaké metody se v rámci AC používají. Jsou zde objasněny jednotlivé fáze AC, od zjištění požadavků a potřeb pro realizaci AC, až po vyhodnocení získaných údajů z průběhu AC. Cílem praktické části je navrhnout konkrétní podobu AC pro výběr osobního bankéře a posoudit, zda AC je vhodnou metodou pro tento účel, včetně ekomického zhodnocení porovnáním s klasickým výběrem pracovníků.
The goal of this study is to propose a concept of Assessment Centre as an effective recruitment tool for a personal banker in the financial institution. The theoretical part describes general process of a recruitment and a Assessment Centre method. The effectivity of this method is compared with other recruitment methods. It also depicts the objectives of the method and mentions utilized methods. Attention is paid to particular AC stages, from finding out demands and requirements of the Assessment Centre up to evaluation of the data, which had been obtained during AC. The aim of the practical part is to bring a concept of AC for a recruitment of a personal banker in particular financial institution and to assess whether the AC method is suitable for recruitment in that case, together with economic evaluation in comparison with classic recruitment method.
Description
Citation
TREPKOVÁ, D. Návrh AC jako účinného nástroje výběru personálu ve finanční instituci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Emil Svoboda, CSc. (předseda) Ing. Václav Zeman (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO