Využití ztekucených zemin ve formě zpětných samozhutnitelných zálivek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na výzkum ztekucených zemin na bázi zpětných samozhutnitelných zálivek. Tyto zálivky by bylo možno použít jako lože pro inženýrské sítě při nízké finanční náročnosti a bez přebytečných odpadů. Předpokladem je, že zemina se stabilizuje vhodnou stabilizační přísadou, která by měla zvýšit pevnost kompozitu. Tento kompozit bude dále potřeba ztekutit za použití vody a vhodných ztekucovadel, či plastifikačních přísad. V rámci zpracování této práce je také zhodnocena geologická situace České republiky, dosud známé a používané stabilizační přísady a ztekucovadla.
The bachelor thesis focuses on the research of liquefied soils based on backfilling self compacting grouts. These grouts could be used as bedding for utility lines with lower cost and without unnecessary waste. The prerequisite is that the soil will be stabilized by a suitable stabilizing admixture, which should increase the strength of the composite. It will be necessary to liquefy this composite by using water and suitable liquefaction or plasticizers. As part of this thesis, currently known and used stabilizing admixture and plasticizers are also evaluated, same as the geological situation in the Czech Republic.
Description
Citation
CHLACHULA, J. Využití ztekucených zemin ve formě zpětných samozhutnitelných zálivek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO